COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

BECS ar putea contesta la CC hotărîrea Parlamentului privind constituirea Biroului Permanent

29 iul. 23:35   Politică
1842 3

Deputații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) ar putea contesta la Curtea Constituțională hotărîrea Parlamentului privind constituirea Biroului Permanent al Parlamentului. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon la postul public de televiziune.

Potrivit lui Dodon, la formarea Biroului Permanent s-ar fi încălcat principiul reprezentativității, prevăzut și de o hotărîre anterioară a Curții Constituționale.

Invitat la ediția din această seară a emisiunii Politica de la TV8, spicherul Legislativului, Igor Grosu, ales în funcție astăzi, a admis că s-a produs o greșeală.

„Admitem că s-a produs o greșeală. În cel mai scurt timp, vom interveni și vom face corectările de rigoare. Dacă va trebui, vom corecta inclusiv prin înlocuirea cu un membru BECS în Biroul Permanent”, a menționat Grosu.

Biroul Permanent al Parlmentului are 12 membri, între care trei din oficiu (președintele și vicepreședinții Legislativului). PAS are șase membri: Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Roșca Veronica, Vladimir Bolea și Dan Perciun.


Ceilalți trei membri înaintați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) sînt Constantin Starîș, Vasile Bolea și Corneliu Furculiță. Membru în Birou din partea „Șor” este Denis Ulanov.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽