COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2916
Puterea stiri: 6759

BECS ar putea contesta la CC hotărîrea Parlamentului privind constituirea Biroului Permanent

29 iul. 23:35   Politică
1681 3

Deputații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) ar putea contesta la Curtea Constituțională hotărîrea Parlamentului privind constituirea Biroului Permanent al Parlamentului. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon la postul public de televiziune.

Potrivit lui Dodon, la formarea Biroului Permanent s-ar fi încălcat principiul reprezentativității, prevăzut și de o hotărîre anterioară a Curții Constituționale.

Invitat la ediția din această seară a emisiunii Politica de la TV8, spicherul Legislativului, Igor Grosu, ales în funcție astăzi, a admis că s-a produs o greșeală.

„Admitem că s-a produs o greșeală. În cel mai scurt timp, vom interveni și vom face corectările de rigoare. Dacă va trebui, vom corecta inclusiv prin înlocuirea cu un membru BECS în Biroul Permanent”, a menționat Grosu.

Biroul Permanent al Parlmentului are 12 membri, între care trei din oficiu (președintele și vicepreședinții Legislativului). PAS are șase membri: Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Roșca Veronica, Vladimir Bolea și Dan Perciun.


Ceilalți trei membri înaintați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) sînt Constantin Starîș, Vasile Bolea și Corneliu Furculiță. Membru în Birou din partea „Șor” este Denis Ulanov.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽