X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Avocatul lui Vlad Plahotniuc, despre sechestrul vilei luxoase din Franța. Ce urmează să facă

18 aug. 2022,, 11:02   Politică
4067 0

Vila sechestrată de autoritățile franceze e același imobil, care îi aparține lui Vlad Plahotniuc și care a fost sechestrat de procurorii din Republica Moldova în 2020, a declarat avocatului fostului lider PD, Lucian Rogac.

„Nu știu dacă va fi contestată sau nu decizia autorităților franceze. Noi am contestat în instanțele locale, în condițiile în care sechestrul asupra vilei a fost aplicat în anul 2020. Deocamdată nu am discutat cu Vlad Plahotniuc ce pași va întreprinde”, a explicat Rogac, transmite realitatea.md.

Astăzi, 18 august, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat într-un comunicat de presă că tribunalul judiciar din Thonon-les-Bains, Franța, a dispus aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil din orașul francez Sciez – una din zonele de elită ale Franței – aparținînd cetățeanului Moldovei, Vladimir Plahotniuc.

ULTIMA ORĂ! Vlad Plahotniuc riscă să rămână fără luxoasa vilă din Franța. Procuratura vine cu detalii - Realitatea.md

„Despre acest fapt, autoritățile franceze au informat Procuratura, printr-o notificare primită recent. Potrivit estimărilor autorităților franceze bunul sechestrat valorează peste 4,2 milioane euro, care convertiți ar depăși suma de 83,5 milioane lei. Sechestrul aplicat asupra acestuia are ca scop garantarea posibilității aplicării pedepsei complementare a confiscării bunului în cadrul dosarului penal investigat de procurorii din Moldova. Citînd autoritățile cipriote, judecătorul de instrucție francez indică și faptul că învinuitul Vladimir Plahotniuc ar fi creat o rețea criminală la nivel național și internațional în 2009-2019, iar cu implicarea învinuitului Ilan Șor au înregistrat societăți cipriote și panameze în Anglia și au deschis conturi bancare pentru depunerea banilor deturnați din băncile din Moldova”, se arată în mesajul instituției.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?