X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4138

„Au fost la Bruxelles, au băut și au venit acasă”: Voronin despre negocierile UE-RM

29 aug. 18:15   Politică
4 ore in urma 1749 2

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, critică delegația țării noastre care a mers la Bruxelles, la prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, la care urmau să fie lansate oficial negocierile de aderare la UE, la sfîrșitul lunii iunie 2024.

„Nu așa se duc tratative, actuala Guvernare nu este pregătită, acolo sînt oameni dezorientați. Ce au făcut ei acolo, au băut bere 2 zile și au venit acasă!”, a notat Voronin la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, transmite unimedia.

„Nu știu ce au făcut ei acolo la Bruxelles, au stat și au băut bere, în „кабачок-ul” (n.r. restaurant) cela unde Karl Marx își scris lucrările lui cele mai vestite și s-au întors acasă, fără nimic. Ați mai auzit ceva de tratative de atunci? Nimic! S-a pus cruce”, a declarat Voronin.

„Nu se fac așa trative. Actuala Guvernare nu este pregătită, acolo sînt oameni dezorientați. Întîi se termină tratativele cu toate țările membre a UE și apoi, dacă toate aceste țări dau acordul, documentat, că Republica Moldova poate adera la UE, atunci încep tratativele direct cu specialiștii și conducerea Uniunii Europene”, a mai adăugat liderul comunist.


Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins o vizită de lucru în Marele Ducat de Luxemburg, în perioada 24-26 iunie. Atunci, premierul a condus delegația țării noastre la prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană, la care urmau să fie lansate oficial negocierile de aderare la UE, anunță reprezentanții Executivului.

25
2
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав