X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Atît Ucraina, cît și Moldova trebuie să fie negreșit state membre ale UE, susține speakerul ucrainean

30 noi. 2023,, 21:28   Politică
2320 1

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, a susținut un discurs în ședința plenară de astăzi a Parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, oficialul și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat de Republica Moldova poporului ucrainean, transmite moldpres.

„Am simțit și continuăm să simțim sprijinul Moldovei, o țară mică cu o inimă mare. Mă închin adînc și mulțumesc sincer oamenilor Moldovei pentru că, din prima zi de război, au deschis granița și casele pentru zeci de mii de femei și copii ucraineni care fugeau”, a punctat președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

În discursul său, Ruslan Stefanchuk a vorbit despre ambițiile comune ale Ucrainei și Republicii Moldova în parcursul european. „Recomandarea Comisiei Europene privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina și Republica Moldova este o însemnată piatră de hotar pentru viitoarea noastră istorie comună. A devenit un semn al recunoașterii faptul că ucrainenii și moldovenii aparțin familiei europene. Sîntem convinși că atît Ucraina, cît și Moldova trebuie să fie negreșit state membre ale Uniunii Europene”, a menționat președintele Radei Supreme.

Locuitorii din Moldova asociază aderarea țării la UE cu prosperitate și dezvoltare. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte uniuni, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării și coexistență, precum și în dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.


6
0
1
0
66

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?