X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Articole suplimentare din Carta socială europeană revizuită, ratificate

18 iul. 15:00   Politică
7 ore in urma 1309 0

Deputații au ratificat articole suplimentare din CARTA socială europeană revizuită pentru a consolida drepturile omului în domeniile social și economic.

Ratificarea documentului va impulsiona procesul de aliniere a legislației naționale la standardele europene în scopul asigurării respectării drepturilor persoanelor ce țin de domeniul muncii, inclusiv migrație, asigurării sociale, drepturile copilului ș.a. Modificările vizează respectarea drepturilor lucrătorilor la un coeficient majorat de salarizare pentru orele suplimentare de muncă; dreptul copiilor și al tinerilor la protecție; dreptul la formare profesională; dreptul persoanelor cu dizabilități la autonomie, la integrare socială și la participare în viața comunității.

Carta este un tratat al Consiliului Europei care garantează drepturile sociale și economice ale omului și stabilește un mecanism de supraveghere și respectare a acestora. Un accent deosebit în cadrul tratatului internațional este pus pe protecția persoanelor vulnerabile, cum ar fi persoanele în vîrstă, copiii, persoanele cu dizabilități și migranți, și impune respectarea drepturilor acestor persoane fără discriminare și, anume, drepturile la locuință, sănătate, educație, circulație, angajare, protecție juridică și socială etc.

Republica Moldova a ratificat Carta socială europeană revizuită la 8 noiembrie 2001.

1
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав