X 
Cutremure stiri: 500

Angajată MAI, constrînsă să depună mărturie falsă cu privire la presupusa colectare ilegală de semnături. Răspunsul MAI

16 sep. 14:15   Politică
10 ore in urma 2651 0

O angajată MAI denunță cum poliția este pusă să compromită listele de semnături ale candidaților incomozi ai Maiei Sandu!

Apar noi dezvăluiri scandaloase despre acțiunile guvernării în campania electorală. Livia Cenușa, ofițer de urmărire penală în Florești și angajată a Ministerului Afacerilor Interne din 2013, a povestit într-un live cu Renato Usatîi cum a fost forțată de șefii săi să declare că ar fi fost implicată ilegal în campania electorală în favoarea lui Renato Usatîi și Irina Vlah.

„La data de 5 septembrie am fost invitată în biroul șefului IP Florești, Radu Colesnic, care, într-o manieră insistentă, mi-a reproșat că am semnat pe lista unui candidat electoral la prezidențiale, și anume pentru Irina Vlah. Mi-a spus că urmează să fiu audiată de organele competente și că acolo unde voi merge trebuie să menționez că sînt membru de partid și că am colectat semnături în favoarea candidatului dl. Renato Usatîi”, a relatat Livia Cenușa.

Astfel, pe 6 septembrie, ofițerul a fost chemat la Ministerul Afacerilor Interne pentru a da declarații: „Acolo am fost întrebată dacă sînt membru de partid, dacă am colectat semnături... S-a insistat că aș fi membru de partid de mai mulți ani. Am ascultat și mi-am dat seama că ministerul este intoxicat cu informații false, că se crede că colaboratorii de poliție sînt membri de partid și colectează semnături.”

Livia Cenușa a mai declarat că, după acest incident, în care a fost obligată să depună declarații false, a decis să plece din sistem.


În cadrul aceluiași live, Renato Usatîi a explicat că angajații MAI nu au voie să facă parte dintr-un partid politic și să colecteze semnături. Dacă Livia Cenușa ar fi acceptat să facă declarații false, așa cum i-au cerut superiorii, Comisia Electorală Centrală ar fi avut un motiv să-i excludă pe candidații Renato Usatîi și Irina Vlah din scrutin.

„În loc ca doamna Cenușa și colegii ei să se bucure de sprijin din partea superiorilor, ei sînt obligați să se ocupe de alte lucruri...”, a declarat Usatîi.

Mai mult, Renato Usatîi a asigurat-o pe polițistă că o va sprijini în cazul în care superiorii vor încerca să exercite presiuni pentru ca ea să-și schimbe declarațiile.

În același timp, purtătoarea de cuvînt a IGP, Diana Fetco, a confirmat, într-un comentariu pentru NM, că Livia Cenușă este angajată a IP Florești și că aceasta este vizată într-o anchetă SPIA. „Vreau să subliniez că poliția este apolitică și categoric nu poate fi admis faptul ca polițiștii să fie implicați în activități politice. Or, în cadrul anchetei, s-a stabilit că angajata noastră a colectat semnături de la cetățeni, fiind implicată activ în aceste activități. Adaug că, un angajat al Poliției se poate semna într-o listă, dar este total inadmisibil ca un polițist să umble pe la casele cetățenilor pentru a colecta semnături pentru un anumit candidat politic, ceea ce a și făcut colega noastră, încălcând astfel grav legea”, a declarat Fetco.

2
0
2
5
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав