X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 222
Transnistria stiri: 1417

Andrei Năstase o invită pe Maia Sandu la dezbateri publice

5 aug. 14:30   Politică
21 ore in urma 2607 0

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a lansat o invitație pentru șefa statului, Maia Sandu.

Acesta o îndeamnă pe președintă să participe la dezbateri publice împreună cu el.

Andrei Năstase a fost în scuarul Președinției, unde a instalat două tribune pe care erau scrise numele său și al șefei statului. Acesta a citit un discurs de circa 12 minute în cadrul căruia, printre altele, a lansat o invitație către Maia Sandu la dezbateri publice.

„Te invit aici, Maia. (…) E nevoie de această dezbatere, făcută în spirit european și occidental. (…) Pentru că cetățenii noștri merită un președinte care nu se teme de dezbateri și nu se ascunde de oameni. Cetățenii au dreptul să cunoască ce a făcut președintele în ultimii patru ani de mandat pentru ei”, a declarat acesta.

Andrei Năstase a declarat că o așteaptă pe șefa statului la dezbateri în această săptămână, menționând că aceasta poate să aleagă locul și timpul. De asemenea, politicianul a declarat că o va aștepta din nou la dezbateri pe scările Președinției – în data de 12 august, ora 11:00.


La final, Andrei Năstase a transmis secretariatului Președinției o scrisoare adresată Maiei Sandu, la care a solicitat să primească răspuns în scris. În scrisoare, Năstase a reiterat invitația la dezbateri, precum și i-a cerut șefei statului să solicite majorității parlamentare PAS să ratifice rezultatele referendumului din 2019 privind micșorarea numărului de deputați, dar și să permită candidaților independenți la alegerile prezidențiale din această toamnă să promoveze plebiscitul privind integrarea europeană, care va avea loc în aceiași zi.

De menționat că deocamdată, Președinția nu a comentat invitația lansată de Andrei Năstase.

17
4
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав