X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Andrei Năstase a depus actele la CEC

24 aug. 20:00   Politică
3 ore in urma 1491 0

Andrei Năstase a anunțat că a depus documentele necesare la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare grupului de inițiativă pentru susținerea lui în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, transmite Noi.md

Pentru a purcede la colectarea semnăturilor, grupul urmează să fie înregistrat la Comisia Electorală Centrală.

El a subliniat că sunt pregătiți să meargă mai departe și să lucreze împreună pentru un viitor mai bun pentru toți cetățenii.

„Ne-am unit din nou forțele pentru a ne lua țara înapoi, dar de data aceasta pentru a o reda cu adevărat moldovenilor”, a declarat Andrei Năstase în cadrul evenimentului de constituire a grupului de inițiativă.

Noi.md amintește că, pe data de 21 august 2024, a început perioada de desemnare și înregistrare candidaților la funcția de Președinte a Republicii Moldova, dar și de solicitare a înregistrării în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.


Odată ce actele sunt depuse, CEC, în termen de 3 zile, verifică corectitudinea lor și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Dacă grupul de inițiativă este înregistrat, se eliberează listele de subscripție pentru a aduna cel puțin 15 mii și cel mult 25 de mii de semnături din minimum jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, adică din raioane și municipiile Chișinău și Bălți. După verificarea listelor, se decide înscrierea candidatului în competiția electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав