X 
Cutremure stiri: 504

Anatolie Golea a evaluat șansele Maiei Sandu de a cîștiga în primul tur al alegerilor și a numit principala intrigă a acestora

15 oct. 13:23   Politică
7 ore in urma 3930 0

Actuala șefă a statului, Maia Sandu, nu are șanse să cîștige în primul tur al alegerilor prezidențiale, iar principala intrigă este cine va deveni oponentul lui Sandu în turul doi al alegerilor.

O astfel de opinie a exprimat jurnalistul Anatolie Golea, autorul emisiunii „Новая неделя” de la TV8, comentînd desfășurarea campaniei electorale din Moldova într-un interviu cu Vladimir Soloviev, jurnalist moldovean care lucrează în Rusia, în noul său proiect YouTube „Tema”.

El a menționat că toate promisiunile făcute de toți candidații la președinție, fără excepție, sînt de natură formală și populistă, amintind că împuternicirile președintelui sînt foarte limitate și nimeni nu poate face nimic fără o majoritate parlamentară.

„Avem două exemple cînd președintele a putut guverna statul - a fost în timpul Partidului Comuniștilor, cînd Voronin punea mîna pe telefon și spunea parlamentului ce decizii trebuie adoptate, iar parlamentul le adopta, și situația actuală, cînd partidul PAS este la putere, dar Maia Sandu nu folosește foarte abil faptul că are o majoritate parlamentară”, a spus Anatolie Golea.

În opinia sa, particularitatea actualei campanii electorale este că mulți, chiar majoritatea participanților, o văd ca pe o trambulină pentru viitoarea campanie parlamentară, iar intriga alegerilor actuale este cine va ajunge în turul doi.


„Sînt convins că nu există nicio șansă pentru Maia Sandu de a cîștiga în primul tur. Intriga celui de-al doilea tur este cine va fi împotriva lui Sandu. Acest lucru este foarte interesant. Începînd de astăzi, nu voi mai încerca să prognozez cine ar putea fi acesta”, a declarat Anatolie Golea.

36
6
0
3
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав