X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ambasada Marii Britanii la Chișinău: R. Moldova nu se află în pericol

4 mai. 2022,, 14:40   Politică
2465 0

Amabasada Marii Britanii la Chișinău declară că în pofida opiniilor exprimate într-o serie de articole apărute recent în presa internațională, nu are niciun motiv să creadă că Republica Moldova se află în pericol iminent de agresiune militară.

Într-o notă informativă Ambasada precizează că misiunea diplomatică este concentrată pe consolidarea relațiilor bilaterlae cu R.Moldova.

"Misiunea noastră diplomatică continuă să lucreze la Chișinău și este în totalitate concentrată pe consolidarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova. Salutăm politicile reformiste asumate de Guvernul Republicii Moldova și comunicarea publică responsabilă, care face față provocărilor deliberate țintite de cei care se pare că ar încerca să submineze stabilitatea și securitatea în țară.

Reiterăm aprecierea noastră pentru modul în care Guvernul și societatea moldovenească au răspuns la fluxul de refugiați din Ucraina, care au fugit din calea invaziei ruse", se mai spune în nota informativă a Ambasadei.

De asemenea, Ambasada Marii Britanii respinge vehement declarația ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care a menționat la 29 aprilie într-un interviu pentru agenția de presă Al Arabiya, că „Moldova este tîrîtă în NATO”.


„Regatul Unit și aliații săi din NATO respectă pe deplin neutralitatea Moldovei, definită în articolul 11 din Constituția Republicii Moldova. Salutăm și sprijinim apelul la calm al Guvernului Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat emis de misiunea diplomatică britanică.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?