X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4157

Alexandru Muravschi: "Multe decizii sînt luate de autorități nu în funcție de interesele naționale"

7 sep. 15:20   Politică
2490 0

Moldova nu este atît de independentă pe cît pare, deoarece multe decizii sînt luate de autorități nu în baza intereselor naționale, ci pentru a satisface companiile străine, iar majoritatea industriilor-cheie sînt în mîinile companiilor străine.

De această părere este fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei al Republicii Moldova, iar acum expert independent, Alexandru Muravschi, relatează Noi.md

El a menționat că suveranitatea statului constă nu doar în alegerea legitimă a conducerii țării, dar și în independența în luarea deciziilor, iar Moldova nu se poate lăuda cu acest lucru.

"Desigur, consultările cu partenerii externi sînt posibile, uneori chiar necesare, mai ales pentru țările mici. Dar atunci cînd forțele externe își dictează propriile condiții, cînd deciziile sînt luate nu în baza intereselor naționale, ci în interesul companiilor străine, despre independență nu poate fi vorba”, a declarat Alexandru Muravschi.

Potrivit acestuia, printre altele, o țară în care majoritatea industriilor-cheie sînt în mîinile companiilor străine nu poate fi numită independentă.

73
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав