O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md.
”Poate că au descoperit brusc că dezbaterile sînt plictisitoare, sau poate că și-au dat seama că nu există suficient „entertainment” în democrație. Sau, cine știe, poate s-au inspirat din decizia unui ”posibil candidat cu șanse” de a nu participa la dezbateri și au hotărît că cenzura și lipsa de informație este noul standard în media. Într-o țară în care informarea ar trebui să fie esențială, această decizie pare un act de curaj... sau, mai degrabă, de eschivare”, a subliniat Alexandr Stoianoglo.
Potrivit lui, este alarmant și profund îngrijorător că zeci de posturi TV și radio au decis să nu participe la reflectarea alegerilor prezidențiale din toamnă.
”Dar poate nu presa e de vină, ci condițiile impuse și problema e în altă parte? Evident, nu mă refer la acele posturi pe care guvernarea le-a privat de dreptul de a emite. De ce însă au decis să se retragă celelalte posturi, neatinse de cenzura PAS? Complicitate tăcită?”, s-a întrebat fostul procuror general, candidat la președinția Republicii Moldova.
”Decizia acestor posturi ridică serioase semne de întrebare privind transparența și angajamentul lor față de informarea corectă a publicului. În joc este dreptul fundamental al fiecărui cetățean de a vota informat”, a subliniat Alexandr Stoianoglo.
Amintim, pînă la data-limită pentru depunerea declarațiilor sau a notificărilor privind alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, Consiliul Audiovizualului (CA) a recepționat 64 de notificări pentru 73 de servicii media audiovizuale, privind neparticiparea la reflectarea scrutinelor din această toamnă.
Este vorba despre 31 de posturi de televiziune și 42 de posturi de radio.
Adăuga comentariu