X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată la Bruxelles

8 feb. 15:05   Politică
4633 0

Aflată în vizită de lucru la Bruxelles, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a avut un șir de întrevederi cu oficiali europeni, în cadrul cărora s-a discutat despre procesul de negocieri și acțiunile ce urmează a fi întreprinse, în acest context, pe parcursul anului curent.

Viceprim-ministra s-a întîlnit cu Ilze Juhansone, secretara generală a Comisiei Europene, Therese Blanchet, secretara generală a Consiliului European, și Michael Siebert, director general al Departamentului pentru Europa de Est și Asia Centrală, Serviciul European pentru Acțiune Externă.

De asemenea, agenda europeană a Republicii Moldova a fost discutată cu Irena Moozová, șefa adjunctă a Direcției Generale Justiție și Consumatori, Adrienn Kiraly, director în cadrul DG NEAR, Simon Mordue, consilier șef pentru politică externă în cabinetul președintelui Consiliului European, și Skander Nasra, consilier diplomatic al prim-ministrului Belgiei - țara care deține și președinția rotativă a Consiliului.

Totodată, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a avut întrevederi cu ambasadoarea Irena Andrassy, reprezentanta permanentă a Croației la UE și membră a echipei de negocieri de aderare a Croației, și cu Drita Abdiu-Halili, negociatoare-șefă adjunctă și secretară de stat pentru afacerile UE din Macedonia de Nord. Părțile s-au referit la metodele de colaborare și importanța preluării de bune practici pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Vizita viceprim-ministrei s-a încheiat cu o întîlnire cu membrii clubului Moldova-UE, din care fac parte cetățeni activi ai țării noastre stabiliți la Bruxelles. Discuțiile s-au axat pe modul în care aceștia pot sprijini parcursul european al țării. „În realizarea obiectivului nostru național, ne bazăm pe suportul tuturor cetățenilor noștri, fie că sînt acasă sau în diaspora”, a menționat Cristina Gherasimov.


2
1
0
3
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?