X 
Arşiţa stiri: 207
Jocurile Olimpice stiri: 224
Transnistria stiri: 1460

Adrian Efros, interviu în Grecia: "Vizita premierului elen în Moldova va fi una istorică"

5 aug. 16:00   Politică
17 ore in urma 2252 0

Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne (MAI), aflat cu o vizită de lucru în Grecia, a oferit un interviu pentru televiziunea EPT 1 din Republica Elenă, notează Noi.md.

Fiind întrebat cît de departe a ajuns Moldova în lupta împotriva crimei organizate, șeful MAI a menționat că țara noastră dispune de o strategie detaliată de dezvoltare a poliției de frontieră.

"Poliția are planurile sale de activități naționale interinstituționale, dar avem și un schimb de informații cu partenerii noștri, Interpol, Europol. Avem colegi de la Frontex care lucrează cot la cot cu poliția noastră de frontieră, iar schimbul de informații și experiență, bune practici, va crește capacitatea noastră de a lupta împotriva crimei organizate", a răspuns Adrian Efros.

Totodată, acesta a făcut precizări și referitor la combaterea migrației ilegale și măsurile întreprinse în acest sens de țara noastră.

"Migrația este ceva ce nu putem opri, dar putem controla. Așadar, eforturile noastre acum sînt orientate către o migrație controlată în țara noastră sau prin țara noastră".


La sfîrșitul lunii iulie, mai mulți pompieri moldoveni, care formează echipa de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU, au fost detașați în Grecia.

Aceștia sînt disponibili să intervină în sprijinul colegilor eleni în misiuni de lichidare a focarelor de vegetație uscate și incendiilor forestiere, care, din cauza temperaturilor anormal de ridicate, devastează mai multe locații din Republica Elenă.

Adrian Efros, care a vizitat salvatorii moldoveni, aflați în Grecia, a fost întrebat în cadrul interviului, dacă au fost efectuate cu partea elenă un schimb de opinii despre metodele de luptă împotriva crizei climatice.

"Am avut o întîlnire cu ministrul pentru Crize Climatice și Protecție Civilă, Vassilis Kikilias. Am fost surprins că ministrul însuși este implicat în procesul de luare a deciziilor și ne împărtășim opiniile comune".

În cadrul vizitei de la începutul lunii iulie a premierului moldovean în Grecia, Dorin Recean și omologul său de la Atena, Kyriakos Mitsotakis, au agreat că, în perioada următoare, la Chișinău, va fi organizat un forum al oamenilor de afaceri din cele două țări.

În contextul vizitei așteptate în capitala țării nostre a oficialului grec, ministrul Adrian Efros a menționat următoarele: "Va fi o vizită istorică și prima vizită a prim-ministrului Greciei în Moldova. Ced că principalul subiect va fi sprijinul Greciei pentru aderarea Moldovei la UE. Acest an a fost anul inaugurării primei Ambasade, Ambasada Republicii Elene la Chișinău, ceea ce face ca cooperarea să meargă foarte ușor".

3
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав