X 
Cutremure stiri: 504

Adrian Albu: ”Guvernarea ar putea scoate din cursa pentru prezidențiale anumiți candidați”

14 oct. 10:45   Politică
13 ore in urma 4182 0

Deputatul PSRM, Adrian Albu, spune că guvernarea deține probe cu ajutorul cărora ar putea scoate din cursa pentru prezidențile anumiți candidați, dar nu o face intenționat.

„E o luptă pe intern la PAS: o parte spune că trebui de scos din cursă, alta - că nu, pentru că în acest caz, electoratul candidaților respectivi va merge la Stoianoglo”, a declarat parlamentarul socialist, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Realitatea. De cealaltă parte, parlamentarul Radu Marian neagă afirmațiile.

„S-au oprit tentativele de a cumpăra în masă voturi în trecut, s-au oprit în alegerile locale și acum evident depunem eforturi de a le opri”, a declarat deputatul PAS, Radu Marian.

Întrebat dacă admite că în baza informațiilor parvenite de la Poliție, CEC ar putea exclude din cursă pe cineva dintre cei 11 candidați înscriși în buletinele de vot, Marian a răspuns: „Eu nu sînt CEC, nu pot să vă zic acum. Am înțeles că Poliția a transmis aceste date și CEC trebuie să decidă. Evident că nu este acceptabil atunci cînd un candidat dă bani ca să se voteze pentru el. E inadmisibil”.

„Eu de fapt știu toată situația. Domnul Radu nu deschide toate cărțile de partid, au fost documentați anumiți candidați (care ar putea fi scoși din cursă), ei au aceste informații, dar este o luptă pe intern la PAS: o parte spune că trebuie de scos din cursă, alta - că nu, pentru că în acest caz, electoratul candidaților respectivi va merge la Stoianoglo. Legea se încalcă, dar mai închidem ochii, nouă matematic ne convine, aceasta e adevărata politică a celor din PAS”, a comentat deputatul socialist Adrian Albu.


„Nu e adevărat”, a replicat Marian.

„Dacă există probe, acei candidați trebuie să fie excluși, noi nu ne jucăm de-a legea, pretindem să fim un stat democratic, care respectăm legea”, a comentat Albu.

3
6
1
3
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав