X 
Cutremure stiri: 507

Vitalie Levința: „Telefoanele trebuie neapărat protejate cu o autentificare suplimentară”

5 oct. 06:30   Societate
6 ore in urma 2600 0

Cetățenii trebuie să își protejeze smartphone-urile și alte gadget-uri cu parole și o autentificare suplimentară.

Despre acest lucru a declarat expertul în securitate cibernetică, Vitalie Levința, în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandru Stahurski” la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

El a remarcat că astăzi viața noastră se bazează în mare măsură pe telefon, pe gadget, și acolo avem acces la toate datele. De aceea este important să avem o securitate puternică în telefon, sub forma unei parole complexe și a unei autentificări suplimentare.

„Am o parolă pe telefon pe care nu o știe nimeni în afară de mine, iar asta este foarte important. Ea este legată la cloud și în cazul în care pierd gadgetul, pot intra de pe computer și să șterg pur și simplu toate datele din telefon. Asta este foarte important. Nu trebuie să păstrați telefoanele fără parolă. În plus, este foarte important să aplicați astfel de măsuri de protecție, cum ar fi autentificarea dublă sau triplă”, a declarat Vitalie Levința.

În special, pe lîngă parola corectă, este necesar să introduceți un cod generat de autentificator sau să vă autentificați utilizînd date biometrice: retină, imaginea feței sau amprente digitale.


„Autorizarea dublă sau triplă este un lucru foarte interesant și foarte corect. Da, durează un pic mai mult, dar oferă o mulțime de avantaje. De exemplu, dacă îmi iei telefonul, îl deschizi și încerci să plătești ceva de pe el, nu va fi posibil fără amprentele mele. Pînă nu vin și nu pun degetul pe el pentru a plăti, nu va avea loc nicio operațiune de plată”, a declarat expertul în securitate cibernetică.

El a subliniat că, desigur, nimeni nu oferă o garanție de securitate de 100%, la fel cum o mașină nu poate fi 100% ferită de furt, dar putem reduce semnificativ riscurile existente.

„Am auzit că același Apple a fost „spart”, același Google a fost „spart”, adică cît de pregătiți au fost, cîți bani au investit în securitatea cibernetică, în dezvoltarea propriilor produse, la fel ca Microsoft, dar s-a dovedit că este pur și simplu imposibil să oferi securitate la 100%, poți doar să reduci riscurile”, a declarat Vitalie Levința.

Potrivit acestuia, oamenii obișnuiți, desigur, nu doresc să aibă o grămadă de parole și să-și creeze probleme pe loc gol, dar trebuie să înțeleagă că, la fel ca în viața de zi cu zi, plecînd de acasă, încuiem ușa, acest lucru durează și noi înțelegem că oferă un anumit nivel de securitate, dar nu sută la sută, pentru că îți pot sparge lacătul, dar oferă un anumit nivel de securitate.

„La fel și noi ar trebui să avem diferite parole complexe la telefoane, parole pentru rețelele sociale, parole pentru wi-fi, parole oriunde le putem pune, plus autorizare dublă sau triplă”, a subliniat expertul în securitate cibernetică.

8
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав