Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Peste o mie de persoane, salvate de la începutul acestui an

6 iul. 09:15   Societate
2094 0

În urma misiunilor realizate pe parcursul anului 2024, au fost salvate 1004 persoane dintre care: 285 la intervenții la incendii, 729 la intervențiile de căutare-salvare și 1 persoană la intervențiile SMURD, ceea ce constituie o creștere cu 439 persoane mai mult comparativ cu aceiași perioadă a anului 2023 (565).

Creșterea numărului persoanelor salvate este datorată misiunilor realizate în urma intemperiilor înregistrate în această perioadă, fiind realizate intervenții de deblocări ale mijloacelor de transport auto, atît personale cît și publice.

Timpul mediu de răspuns al subdiviziunilor de intervenție ale IGSU la apelurile de urgență (incendii și intervențiile căutare-salvare) pe parcursul anului 2024 a constituit 18 minute și 22 secunde (0:18:22).

Analiza activităților IGSU în domeniul prevenției riscurilor și situațiilor excepționale a fost realizată conform cerințelor Mecanismului Protecției Civile al UE. Astfel, pentru îmbunătățirea gradului de conștientizare a populației privind riscurile de dezastre s-au organizat 11 campanii de prevenire, în care s-au informat peste 496 mii de persoane, ceea ce a contribuit la diminuarea unor riscuri conform profilurilor prevenite.

În rezultatul analizei, la finele semestrului I s-a constatat micșorarea numărului de înecuri și creșterea numărului de persoane instruite în domeniul de prevenire a incidentelor pe apă. Studiul din ultimii 5 ani și în special primele 6 luni ale anilor 2020-2024 indică o scădere fluctuantă a numărului de incidente pe apă, de la 43 la 34 incidente în mediu pe an, ceea ce demonstrează eficiența măsurilor de prevenire efectuate de angajații IGSU cu suportul colegilor din armele MAI.


În cadrul ședinței au fost discutate și prioritățile activității IGSU pentru semestrul II al anului 2024, printre care s-a specificat participarea activă în Mecanismul de Protecție Civilă al UE, participarea la misiuni internaționale, necesitatea menținerii nivelului înalt al capacităților operaționale, creșterea nivelului de pregătire, perfecționare și specializare multilaterală a angajaților, continuarea consolidării serviciului pompieri și salvatori teritorial și promovarea voluntariatului. Totodată, activitățile se vor axa pe analiza, evaluarea și managementul riscurilor de dezastre, continuarea activităților de prevenire a situațiilor excepționale, dar și consolidarea capacităților instituției la standardele europene.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав