X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Consumatorii sînt în drept să ceară acest certificat de la vînzători, cînd fac cumpărături

18 iul. 15:30   Societate
7 ore in urma 1696 0

Sezonul comercializării fructelor și legumelor este în plină desfășurare, iar un contract de vînzare cumpărare în acest sens nu poate fi legal, dacă în asemenea tranzacții comerciale nu a participat un aparat de cîntărit cu funcționarea neautomată, inclusiv legalizate metrologic, notează Noi.md.

În acest context, pentru asigurarea corectitudinii operațiunilor comerciale, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor atenționează mediul de afaceri (inclusiv unitățile de comerț ambulant) să utilizeze în activitatea lor doar aparate de cîntărit legalizate metrologic ( însoțite de buletin de verificare metrologică/declarație de conformitate CE), mijlocul de măsurare obligatoriu este instalat pe un suport durabil nesupus vibrațiilor.

Iar consumatorilor li se recomandă să ceară de fiecare dată acest document (buletin de verificare metrologică) pentru a se convinge că cantitatea de produs pe care a fost achiziționată este corectă și precisă.

În cazul în care comercianții refuză să prezinte actele solicitate de către consumatori, cei din urmă sînt îndemnați să se adreseze Inspectoratului (Telefonul Consumatorului 022 51 51 51 sau 080 028 028; adresa: mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78), inclusiv prin depunerea unei petiții pentru a interzice aparatele de cîntărit ilegale.

2
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав