X 
Arşiţa stiri: 222
Jocurile Olimpice stiri: 300
Transnistria stiri: 1464

Cît de ”punctuale” au fost zborurile operate de pe Aeroportul Internațional Chișinău

19 aug. 07:45   Societate
17 ore in urma 4807 0

În perioada ianuarie-iulie 2024, au fost operate și monitorizate aproximativ 7.900 de zboruri tur-retur de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În primele cinci luni, nivelul de punctualitate a înregistrat valori satisfăcătoare. Problemele de punctualitate au apărut în luna iulie, cînd doar 46% dintre toate zborurile au aterizat la timp și doar 39% au decolat la timp. Tot în această lună a fost înregistrat un număr record de pasageri. Asta arată analiza expertului Stanislav Ghilețchi, director adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).

Conform datelor furnizate de Aeroportul Internațional Chișinău, aproximativ 485 de mii de persoane au tranzitat aeroportul.

Cele mai multe zboruri, în perioada de monitorizare, au fost operate pe următoarele destinații: Istanbul – 13,8%, Antalya – 10,7%, București – 9,2%, Londra – 7,5%, Varșovia – 5,4%, Tel Aviv și Sharm El-Sheikh cîte 4,8%, Erevan – 4,1% și Dublin – 3,3%.

Cele mai multe zboruri au fost efectuate de către Fly One, care, în perioada de referință, a operat 31% dintre toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Pe locul doi se află compania HiSky cu 22%.


Cele mai punctuale trei companii la aterizare au fost: Turkish Airlines, TAROM și LOT Polish Airlines (tabelul 1). Pe de altă parte, cele mai punctuale trei companii la decolare au fost: TAROM, Fly One și HiSky (tabelul 2).

Din analiză au fost excluse companiile aeriene care nu au acumulat o pondere de 2% din zborurile efectuate. Calculele expertului sînt în baza datelor de pe pagina Aeroportului Internațional Chișinău.

2
1
2
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав