X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4153

Moldova va încheia un Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul apărării cu Danemarcei

11 sep. 18:45   Societate
15 ore in urma 1219 0

Ministerul Apărării al Republicii Moldova și cel al Regatului Danemarcei vor încheia un Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul apărării.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării documentului.

Memorandumul de înțelegere are drept scop instituirea cadrului pentru cooperare în domeniul apărării, în conformitate cu dreptul internațional, legislația națională a celor două state și cu orice tratate la care sînt parte Republica Moldova și Regatul Danemarcei.

"Mai exact, părțile vor coopera în domenii precum politica militară și de securitate, consolidarea capacităților, donații, echipe mobile de instruire, integrarea forțelor armate într-o societate liberă și democratică etc. Respectiv, cooperarea va presupune vizite, consultări, reuniuni, schimburi de opinii și seminare. La fel, Ministerul Apărării Republicii Moldova și al Regatului Danemarcei vor putea conveni asupra altor forme de cooperare, cum ar fi elaborarea unui program de pace și stabilitate privind consolidarea capacităților sectorului militar și de securitate din Republica Moldova", scrie serviciul de presă al parlamentului.

Memorandumul de înțelegere dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministerul Apărării al Regatului Danemarcei va fi propus spre ratificare în plenul Parlamentului. Acesta urmează a fi încheiat pe o perioadă nedeterminată.


5
0
0
2
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав