X 
Arşiţa stiri: 208
Jocurile Olimpice stiri: 231
Transnistria stiri: 1460

Moldova a cerut Israelului eliminarea taxelor pentru permisele obligatorii

6 aug. 10:50   Societate
5 ore in urma 1495 0

Ambasadorul Republicii Moldova la Tel Aviv, Alexandr Roitman, poartă negocieri cu autoritățile israeliene pentru eliminarea taxei pentru obținerea permisului electronic obligatoriu, cunoscut sub denumirea de Electronic Travel Authorization (ETA-IL).

Dacă nu se ajunge la un acord, autoritățile moldovene vor implementa taxe similare pentru cetățenii israelieni care doresc să viziteze Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul Alexandr Roitman, transmite NewsMaker.

Diplomatul a menționat că cetățenii moldoveni care vin să lucreze în Israel primesc o viză specială de muncă. În cazul în care doresc să revină temporar în Republica Moldova sau să-și petreacă vacanța acasă, la întoarcere sînt nevoiți să obțină un alt document, numit „interviză”, pentru care trebuie să plătească o nouă taxă, în mărime de 120 lei. Pentru a evita aceste probleme, autoritățile moldovene au înaintat deja o cerere către partea israeliană pentru a elimina total sau parțial acest sistem în ceea ce privește Republica Moldova.

„Solicităm ca, în cazul introducerii acestui sistem, să existe reciprocitate. Am preîntîmpinat că, așadar partea israeliană trebuie să vină cu o soluție. Dacă Israelul rămîne pe poziția de a introduce acest sistem, atunci vom proceda și noi, sau trebuie să găsească o modalitate prin care Republica Moldova să evite aceste taxe”, susține diplomatul.


Ambasadorul Alexandr Roitman a mai declarat că, în ciuda regimului liberalizat de vize de care încă se bucură astăzi moldovenii, aceștia se confruntă cu un număr semnificativ de refuzuri la intrarea în Israel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав