X 
Arşiţa stiri: 209
Jocurile Olimpice stiri: 231
Transnistria stiri: 1460

A fost încheiat acord de recunoaștere a vinovăției: Cum a decurs judecarea unei cauze penale

5 aug. 16:09   Societate
3997 0

La 30 iulie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție (PA), ca urmare a încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției, ce vizează acțiunile unui bărbat, învinuit de săvîrșirea infracțiunii de trafic de influență.

Cauza penală a fost disjunsă în noiembrie 2023, din cauza de bază pornită în august 2021 de către Centrul Național Anticorupție, notează Noi.md.

Conform investigațiilor, inculpatul, în perioada septembrie – octombrie 2021, urmărind scopul obținerii profitului din tranzacțiile imobiliare, a apelat la o altă persoană care avea influență asupra funcționarilor publici din cadrul Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice (ASP). Astfel, contra sumei de 2640 de lei, inculpatul a obținut documentele necesare, evitînd procedurile legale și fără prezența fizică a solicitantului.

Urmărirea penală a durat doi ani, iar datorită încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, judecarea cauzei a durat doar 7 luni (cauza aflîndu-se în examinarea unui judecător specializat doar 1 lună).

În rezultatul analizei probatoriului administrat, la 30 iulie 2024, instanța a recunoscut inculpatul vinovat de comiterea traficului de influență, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 70 000 lei.


Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

2
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав