X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Copii, învățați cum să se apere în situații de urgență

19 iul. 21:31   Societate
4 ore in urma 1217 0

Instruirile sînt desfășurate în grădinițe și taberele de odihnă din țară în perioada vacanței de vară cu scopul pregătirii copiilor în domeniul bazelor securității vieții și promovării regulilor de siguranță și comportamentului corect în diverse situații de risc.

Astfel, în perioada 11 – 17 iulie 2024 au fost organizate și desfășurate exerciții de evacuare a persoanelor în 18 grădinițe cu instruirea a 1082 de copii, 149 cadre didactice și alți 53 angajați din cadrul acestora.

De asemenea, în perioada 10 – 16 iulie 2024, specialiștii IGSU au realizat instruiri educativ –demonstrative în cadrul a 27 tabere de odihnă staționare și 7 tabere cu sejur de zi, privind măsurile de prevenire a situațiilor de urgență și excepționale, precum și acțiunile în caz de producere a acestora, fiind instruite 429 persoane și 3220 copii.

În această perioada, angajații IGSU au desfășurat lecții de securitate și ateliere interactive în raioanele Soroca, Edineț, Hîncești, Ungheni, Rezina, dar și în sectoarele municipiului Chișinău.

Specialiștii IGSU au vorbit copiilor despre regulile de apărare împotriva incendiilor în locuințe, dar și despre măsurile de prevenire a incendiilor de vegetație în perioada caniculară. De asemenea, minorii au fost instruiți să se evacueze corect și prompt din clădiri în cazul producerii unui incendiu sau a unui cutremur, fiind ghidați de salvatori și cadrele didactice.


Mai mult, atenția minorilor a fost axată pe respectarea regulilor de siguranță personală în perioada caniculară, îndeosebi în timpul scăldatului și aflării în preajma bazinelor acvatice.

Minorii au fost avertizați că scăldatul copiilor se permite doar în locuri amenajate cu stații de salvare și numai în prezența maturilor. Specialiștii Inspectoratului au menționat că jocul și scăldatul în apă de unii singuri, mai ales în perioada cu temperaturi ridicate se interzice strict.

De asemenea, copiii au fost familiarizați cu manevrele de acordare a primului ajutor în caz de urgență. Salvatorii au demonstrat acestora tehnica și echipamentele din dotare cu care intervin în situații de risc. Totodată, copiii au avut posibilitatea să probeze uniforma salvatorilor, dar și au refulat apă din furtunuri, fiind implicați activ în acțiuni de stingere a focarelor improvizate.

În scopul ridicării nivelului de pregătire în caz de situații de urgență în instituții de odihnă pentru copii, în perioada 01 iunie – 17 iulie 2024, au fost desfășurate exerciții de evacuare în 78 tabere de odihnă cu instruirea a 11 287 de copii, 853 cadre didactice și 336 de angajați.

Măsurile de profilaxie vor continua în toate raioanele țării pe tot parcursul vacanței de vară.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав