Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Un cartier din nou fără apă: cum se descurcă locuitorii pe caniculă

10 iun. 21:30   Nordul Moldovei
1912 0

Locuitorii din cartierul opt al orașului stau de două zile fără apă la robinet. Oamenii spun că trăiesc un calvar în această perioadă, cînd mercurul în termometre se ridică pînă la 30 de grade Celsius. Responsabilii dau vina pe apeductul învechit.

„De ieri s-a spart o țeavă aici, nu știu ce s-a întîmplat. Cum ne descurcăm, aducem de la fîntînă apă. Cred că vreo două zile nu vom avea apă. Pe strada mereu, nu știu de ce așa des, cred că ar trebui să schimbe deja țevile acestea, că ele-s de pe vremea soiuzului nu-s schimbate. Ne încărcăm cu găleți și ne pregătim, mîncare, ne spălăm, ce să facem, așa.”

„Eu iată cunosc o bătrînică are 88 de ani, locuiește la etajul 5, cum să-i explici ei că nu este apă, că ea trebuie să meargă la fîntînă. Să faci un ceai, să speli mîinile, fața să o speli, dimineața te trezești apă nu-i.”

De vină sînt țevile putrede care nu au fost schimbate de peste 30 de ani, transmite tvn.

VITALIE UNGUREANU, șef Apă Canal Bălți: „În 7 zile pe strada Vladimirescu am avut 10 intervenții. De vineri au fost trei intervenții, pe care numai le reparat într-un loc și apărea în altă parte. Au fost deconectată duminică str.Vladimirescu 2, din cauza că branșamentul spre casă era putred și curgea apa. Ne cerem scuze pentru incomodității, noi înțelegem că este cald și sînt consumatori înțelepți care înțeleg, dar sînt consumatori care sînt cum sînt. Dacă apar careva cerințe, grădinițe, școlile noi la fiecare sunet le ducem, dacă este necesitatea și parvin mai mult cereri de la consumatori noi aducem aceste cisterne cu apă.”


În municipiul Bălți sînt 244,2km de rețea de apeduct.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?