Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Razii la Dondușeni împotriva tăierilor ilegale de arbori

9 dec. 2023,, 18:30   Nordul Moldovei
2354 0

Inspectorii de mediu din Dondușeni au desfășurat razii în privința contracarării tăierilor ilegale de lemn. În cadrul acestei operațiuni, au fost documentate cazuri alarmante în fîșiile forestiere de protecție.

Într-un caz, în fîșia forestieră de protecție gestionată de primăria Rediul-Mare, inspectorii au descoperit 86 de cioate ale arborilor de specii diferite, notează Noi.md.

Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost evaluat la 5,218 m3, iar prejudiciul adus mediului a fost estimat la 5113 lei.

În alte două cazuri, au fost identificate tpieri ilegale de arbori în în pădurea gestionată de primăria Corbu, dar și în fîșia forestieră de protecție gestionată de Calea Ferată din Moldova.

În toate cazurile, cioatele arborilor tăiate ilegal au fost evaluate și marcate cu amprenta "Inspectoratul de Protecție a Mediului Dondușeni".


Materialele colectate au fost transmise la Inspectoratul de Poliție Dondușeni și la Inspectoratul de Poliție Ocnița pentru identificarea persoanelor, care au comis încălcările.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?