X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Podurile peste rîul Răut și calea ferată vor fi reabilitate

21 ian. 16:20   Nordul Moldovei
3907 0

Podul peste rîul Răut și pasajul peste calea ferată de pe centura municipiului Bălți vor fi reabilitate. Secretarul de stat de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Nicolai Mîndra, a precizat pentru Moldova 1 că în această primăvară urmează să fie organizată licitația pentru selectarea companiei care se va ocupa de executarea lucrărilor.

„Este o porțiune de drum de ocolire a orașului Bălți. Este un sector de drum cu trafic foarte intens. După examinarea podurilor atît vizuală cît și tehnică s-a constatat că în urma calamităților naturale a forțelor dinamice ale autoturismelor și camioanelor în ultimii 50 de ani a degradat complet. Propunem să modificăm clauzele contractuale pentru a fi posibilă lucrarea în două schimburi. Timpul proiectat este estimat pentru doi ani, dar va fi scurtat într-un an”.

Precizăm că pentru reabilitarea acestor două poduri din Fondul Rutier urmează să fie alocați 60 de milioane de lei, transmite Radio Moldova.

Amintim că, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat recent că Agenția Națională pentru Achiziții Publice din Romînia s-a angajat să elaboreze studii de fezabilitate pentru alte patru poduri rutiere din țara noastră.

2
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?