Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3992

Caruselul din Bălți reprezintă un pericol pentru copii

9 feb. 21:30   Nordul Moldovei
2456 0

Unii locuitorii din municipiul Bălți s-au arătat nemulțumiți de caruselele instalate în centrul orașului, afirmînd că acestea reprezintă o amenințare la adresa siguranței copiilor și nu respectă normele de securitate adecvate.

Aceștia se plîng de instalarea defectuoasă a instalațiilor, transmite tvn.md.

„Sînt periculoase pentru copii, anume ele sînt periculoase, copilul poate să cadă, să se fractureze. Ele ar trebui demult luate și puse în altă parte.”

„Ce ține de siguranță nu sînt sigur, eu am văzut cum ele se țin. Care pe cărămidă, care pe bucăți de lemn. Eu cu sora am fost odată, nu-mi insuflă deloc siguranță. Dacă e nevoie de ele acum nu știu, e un business, cineva cîștigă bani din asta.”

„Tehnica securității aici nu este în regulă. Trebuie să fie un loc special amenajat pentru ele, acolo să fie amplasate, dar în centrul orașului consider că nu e bine. – Ele pot fi periculoase pentru copii? – Desigur, acolo tot e doar pentru copii.”


„Nu sînt atît de convinsă că sînt foarte sigure, nu văd siguranța maximă. – Dar prin ce anume nu o vedeți? – Pentru că anumite normative nu sînt respectate. Deja de o perioadă îndelungată sînt oprite, dar nici nu mai triluiesc, au fost la sărbători.”

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Municipal, s-a propus creare unei comisii speciale care se va ocupa de verificarea siguranței și legalității actelor semnate pentru instalarea caruselelor.

SERGHEI GRAMMA, Consilier: „Astăzi noi împreună cu colegii noștri din consiliul municipal am propus să clarificăm și să creăm comisia, de ce aceste caruseluri au fost conectate fără permisiunea serviciilor corespunzătoare și cine a semnat prelungirea constructului dat, fără fondatorul principal, adică fără consiliul municipal, din păcate astăzi ne-am întîlnit cu aceea că o parte din colegii din facțiunea Partidului Nostru, Renaștere și Mișcarea Alternativă nu au dorit să creeze comisia dată și să afle ce sa întîmplat.”

ELENA GRIȚCO, Consilier: „Noi vom susține toate inițiativele, inclusiv și crearea acestei comisii care va fi examinată la această ședință a consiliului municipal pe ordinea de zi la diverse, va fi creată o comisie ad-hoc pentru care fracțiunea Partidului Nostru va vota. Desigur vom propune și consilieri în această comisie, nu doar angajați ai primăriei, pentru că este o întrebare de interes local și fiecare consilier trebuie să iasă la fața locului și să constate în cazul în care sînt încălcări, să aibă acces la toate materialele.”

Contactat telefonic, primarul de Bălți, Alexandr Petkov, a declarat pentru TV Nord că deciziile luate în cadrul comisiei vor fi anunțate ulterior.

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?