X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Trump a anunțat numele noului secretar de stat

13 dec. 2016,, 15:45   Externe
1713 0
Трамп назвал имя нового госсекретаря США
Foto: nytimes.com

Rex Tillerson, preşedintele companiei ExxonMobil, a fost nominalizat la funcţia de secretar american de Stat, a a anunţat marţi preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, notează BBC News.


Tillerson şi-a dedicat întreaga carieră sectorului energetic şi are experienţă cu guvernele străine, având în vedere faptul că gigantul petrolier ExxonMobil desfăşoară operaţiuni în peste 50 de ţări. Nu a mai lucrat în cadrul Guvernului, dar are, potrivit unor informaţii, viziuni politice conservatoare.

Acesta s-a întâlnit sâmbătă cu Donald Trump în New York City, a confirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui-ales.

Mai mulţi congresmani au declarat Tillerson va trebui să explice legăturile sale cu Rusia, după ce în trecut s-a întâlnit de mai multe ori cu preşedintele rus Vladimir Putin. În 2013, acesta a fost decorat de Putin cu Ordinul Prieteniei, pentru "întărirea cooperării în domeniul energiei".

Tillerson şi-a anunţat deja echipa de conducere că ar urma să fie numit într-o funcţie în noua administraţie, au declarat surse pentru NBC News. El este pregătit să se retragă de la conducerea ExxonMobil anul viitor, în condiţiile în care limita de vârstă pentru a lucra în firmă este de 65 de ani, scrie Reuters.

Într-un comunicat, Trump afirmă că Tillerson este unul dintre "cei mai desăvârşiţi oameni de afaceri şi negociatori internaţionali".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?