X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Experţi: locuitorii din stînga Nistrului au votat în mod "ORGANIZAT"

25 noi. 2016,, 08:45   Politică
2335 5

Foto: ria.ru

Locuitorii din mai multe localităţi din stînga Nistrului au votat în mod "organizat" la alegerile prezidenţiale din Moldova.


Potrivit agenţiei, despre aceasta a declarat preşedintele organizaţiei "Promo-LEX", Ion Manole, joi, în cadrul unei conferinţe dedicate reglementării conflictului transnistrean, organizate de Asociaţia pentru Politică Externă.

El a amintit că la alegerile preşedintelui Moldovei, "Promo-LEX" a organizat o misiune de observatori care au fost prezenţi la fiecare secţie de votare.

"Observatorii noştri au constatat că locuitorii din Transnistria erau aduşi la secţiile de votare în mod organizat. Astfel, la secţiile de votare din dreapta Nistrului s-au format cozi enorme", a spus Manole.

Potrivit lui, pentru prima dată de la proclamarea independenţei Moldovei, administraţia de la Tiraspol "nu doar că nu a împiedicat participarea locuitorilor regiunii la alegerile din Moldova, dar şi au contribuit la aceasta".

"Au fost verificate paşapoartele moldoveneşti ale locuitorilor din regiune, pentru a se convinge că au participat la alegerile preşedintelui Moldovei. Acest lucru arată că ei sînt prizonieri ai situaţiei", a remarcat expertul.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a menţionat în această privinţă că "toţi cetăţenii Moldovei au dreptul să participe la alegerile prezidenţiale".

"În ceea ce priveşte organizarea aducerii oamenilor la secţiile de votare, de acest lucru trebuie să se ocupe organele de resort, care trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot al cetăţenilor", a spus Bălan.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale din Moldova au participat peste 16,7 mii de locuitori din stînga Nistrului, ceea ce constituie aproximativ un procent din numărul total al alegătorilor care au participat la votare. Ei au avut dreptul să voteze la 30 de secţii de votare din dreapta Nistrului. Ca şi mai înainte, în Transnistria nu au fost deschise secţii de votare, iar candidaţii la funcţia de preşedinte nu au putut face agitaţie electorală pe teritoriul autoproclamatei RMN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав