Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Președintele palestinian "știe" cine l-a ucis pe Yasser Arafat

11 noi. 2016,, 09:45   Externe
1847 0
Махмуд Аббас заявил, что знает имя убийцы Ясира Арафата
Foto: agerpres.ro
Președintele Mahmoud Abbas a declarat joi că știe cine l-a "ucis" pe predecesorul său și lider istoric al palestinienilor, Yasser Arafat, dar nu a dezvăluit numele autorului presupusului omor, informează AFP.

'Mă întrebați cine l-a ucis, eu știu, însă doar mărturia mea nu este suficientă', a afirmat Abbas, luînd cuvîntul în fața cîtorva mii de persoane adunate la Ramallah, în Cisiordania ocupată, pentru a marca împlinirea a 12 ani de la moartea lui Arafat.

'O comisie de anchetă este pe cale să aprofundeze lucrurile, dar veți fi informați cu prima ocazie și veți fi surprinși cînd veți afla cine a făcut-o', a spus el.

'Nu vreau să citez nume pentru că aceste nume nu merită să fie amintite', a adăugat el.

Arafat a decedat la vîrsta de 75 de ani în 11 noiembrie 2004 într-un spital din apropierea Parisului, după o bruscă deteriorarea stării sale de sănătate, iar cauzele morții sale nu au fost elucidate niciodată.

Numeroși palestinieni au acuzat Israelul, care însă a negat întotdeauna că l-ar fi otrăvit pe Yasser Arafat.

În același timp, Mahmoud Abbas și rivalul său de vreme îndelungată Mohammed Dahlan s-au acuzat reciproc că ar fi în spatele morții sale.

Declarațiile lui Abbas survin în timp ce partidul său, Fatah, slăbit de divizări interne, urmează să-și desfășoare în 29 noiembrie primul său congres după 2009.

Potrivit unor analiști, președintele palestinian ar vrea să profite de ocazie pentru a-și îndepărta rivalii, întrucît succesiunea sa va fi subiectul central al dezbaterilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?