Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lista distincţiilor de stat, completată cu însemne faleristice

3 noi. 2016,, 11:20   Societate
2257 0
Кресты – фалеристические, территориальные и корпоративные символы
Foto : moldovanews.md

La propunerea Ministerului Apărării, Guvernul a acceptat proiectul legii privind modificarea și completarea Legii nr.1123/1992 cu privire la distincțiile de stat.


Se propune ca lista distincţiilor de stat existente – ordinele, medaliile, inclusiv jubiliare, şi titlurile onorifice – să fie completată cu însemne faleristice – crucile jubiliare și comemorative.

Propunerea are ca scop aducerea în concordanță a legii respective cu prevederile Legii nr. 86/2011 cu privire la simbolurile publice, în care crucile sînt însemne faleristice.

Propunerea recentă a Ministerului Apărării este o definitivare a inițiativei unui grup de lucru format din reprezentanții Președinției, Ministerului Apărării; Cancelariei de Stat, Comisiei Naționale de Неraldică și a reprezentanților unor organizații ai veteranilor.

Unicul moment ce a rămas nedescifrat de autori – pentru care merite se vor decerna însemnele faleristice – crucile.

Regulamentul privind modul de propunere spre conferire, procedura de înmînare a crucilor va fi aprobat de către președintele Republicii Moldova.

De menționat că însemnele faleristice (crucile) sînt (vor fi) parte componentă a simbolurilor teritoriale și corporative, care urmează după stemă, drapel și imn.

Cavalerii crucilor respective, conform unor propuneri, ar putea să nu beneficieze de alocații financiare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?