Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

In Moldova va fi creată bază de date despre calitatea şi cantitatea surselor de apă

21 oct. 2016,, 09:15   Societate
3325 0
В Молдове создается база данных о водных ресурсах
Foto: news.ru

Cehia va prezenta Moldovei rezultatele proiectului "Analiza calitativă şi cantitativă a surselor publice de apă potabilă din regiunea de Sud a Moldovei".


Surse din cadrul Ministerului Mediului au relatat că studiul a fost realizat de compania cehă "Vodni Zdroje" în cooperare cu compania moldovenească "Boncom" S.R.L. Specialiştii au investigat aproximativ 9,5mii de fntîni, izvoare şi fîntîni arteziene, care aprovizionează cu apă potabilă localităţile din regiunile Taraclia, Cahul, Cantemir, Leova, Cimişlia, Basarabeasca şi Găgăuzia.

În cadrul proiectului au fost efectuate circa 2500 analize ale apei în laboratoarele Centrului Naţional de Sănătate Publică şi Serviciului Hidrometeorologic de Stat - instituţie locală parteneră a proiectului.

Proiectul este finanţat de către Republica Cehă în cadrul programului ceh de cooperare şi dezvoltare şi este focusat pe crearea unei baze de date complexe a surselor publice de apă, cu includerea informaţiei despre calitatea şi cantitatea apei în aceste regiuni. Constatările şi recomandările au format Rapoartele de expertiză, care au fost pregătite pentru fiecare oraş şi sat din aceste regiuni.

Rezultatele proiectului vor fi, de asemenea, prezentate Ministerului Mediului şi donatorilor internaţionali care finanţează proiecte din domeniul apă şi canalizare în Moldova.

În opinia specialiştilor, crearea bazei de date complexe a surselor de apă potabilă va permite autorităţilor responsabile şi donatorilor să se concentreze pe zonele cele mai critice, unde nu există apă potabilă disponibilă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?