COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1203
Preşedintele stiri: 2783

Se lansează o nouă platformă-ghid a Chișinăului

18 oct. 2016,, 16:35   Capitala
2348 0

Foto: delcampe.net

O nouă platformă-ghid a Chișinăului va fi lansată curînd, iar cei interesați vor avea șansa să redescopere capitala, informează NOI.md.


Platforma se va numi „BiblioTur – descoperim Chișinăul altfel” și va fi lansată oficial pe 19 octombrie, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”. Proiectul va conserva, dar și promova datele, informațiile inedite despre oraș și locuitorii acestuia.

O nouă viață vor prinde și informațiile despre personalitățile marcante care au locuit, activat sau doar au vizitat Chișinăul. La fel, se vor regăsi curiozități din istoria și viața contemporană a capitalei, fotografii de epocă – prin intermediul tururilor ghidate de către bibliotecari.

Proiectul se va desfășura în perioada anului 2016 – iunie 2017, cu susținerea financiară a Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii și Ambasada SUA în Republica Moldova.

La fel, în cadrul proiectului doritorii vor putea beneficia de tururi ghidate prin oraș, iar în calitate de ghizi vor fi cîțiva bibliotecari care au fost instruiți special în aspecte legate de specificul activității ghidului de turism, organizarea și desfășurarea excursiei.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Campaniei Naționale „Ne vedem la bibliotecă”, ce se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2016 în peste 800 de biblioteci din țară.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?