X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Antonio Guterres, desemnat oficial viitorul secretar general al ONU

13 oct. 2016,, 23:00   Externe
4900 1

Официально: Назначен новый генсек ООН
Foto: libertatea.ro

Portughezul Antonio Guterres a fost desemnat oficial, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, viitorul secretar general al ONU.


Acesta urmează să-l înlocuiască la începutul anului viitor pe Ban Ki-moon, relatează Reuters.

Cele 193 de state membre ale Adunării Generale au adoptat fără niciun incident decizia luată anterior de Consiliul de Securitate ONU. De altfel, Antonio Guterres este foarte apreciat în cadrul Naţiunilor Unite şi are reputaţia unui excelent orator.

Antonio Guterres este un politician portughez socialist, care a condus guvernul de la Lisabona în perioada 1995-2002. Ulterior, Antonio Guterres a ocupat timp de un deceniu poziţia de Înalt Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. El este primul fost premier care va deveni secretar general al ONU.

În urmă cu o săptămînă, el a fost nominalizat pentru șefia ONU, cînd s-a arătat plin de recunoștință. ”Am doar două cuvinte pentru a descrie ce simt în aceste momente: umil şi plin de recunoştinţă. Simt umilitate în faţa marilor provocări pe care le voi întâmpina, a complexităţii lumii moderne. De asemenea, tot această umilitate trebuie să-i ajute pe cei vulnerabili, precum şi pe victimele conflictelor, terorismului, a sărăciei, lipsei de dreptate din întreaga lume şi a celor cu drepturile încălcate”, a susţinut anterior Guterres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?