X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Donică, eliberat în sala ședinței de judecată

10 oct. 2016,, 15:08   Societate
4182 3

Foto: noi.md

Astăzi a avut loc ședința de judecată în cadrul căreia a fost examinat cazul activistului Andrei Donică, cel care a aruncat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor la 30 septembrie.


Activistul a fost eliberat chiar în sala de judecată, însă a fost plasat în arest la domiciliu, informează NOI.md.

Activistul a declarat că la doar opt ore după arest, a fost dus într-un subsol, unde nu erau nici măcar geamuri. Din cele necesare a primit doar săpun pentru rufe și de mîini, o plapumă și alte lucruri necesare le-a primit de acasă, din partea familiei.

„Este un dosar totalmente politic. Ceea ce am făcut eu este o încălcare contravențională, nu una penală. Prin arestarea mea, cei de la guvernare vor să dea de înțeles, pentru restul persoanelor ce vor dori să protesteze împotriva lor, că se va sfîrși cu rău”, a declarat Andrei Donică.

„Sînt după gratii pentru că vor să stopeze protestul meu cu pensionarii. Nu era pe plac guvernării să mă vadă împreună cu orășelul antigenocid”, a adăugat activistul.

La întrebarea de ce anume ministrul Finanțelor a fost ținta lui, el a răspuns că anume acest oficial a propus trecerea miliardului în datorie de stat și el este vinovatul de sărăcia din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?