X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Concurs pentru dramaturgii cu opere noi și originale

25 sep. 2016,, 12:00   Societate
2564 0

Foto: paginidecultura.ro

Dramaturgii debutanți, dar și cei consacrați, care au ce spune publicului, sînt invitați să participe la Concursul Național de Dramaturgie.


Uniunea Teatrală din Moldova se află în căutarea operelor dramaturgice noi și originale, transmite NOI.md.

Concursul se va desfășura în perioada 3 octombrie – 25 ianuarie 2017. Evenimentul vizează dramaturgii care au în palmaresul propriu opere care fie nu au fost publicate sau montate pînă în prezent, fie nu au mai participat la edițiile precedente ale concursului.

Pentru a fi participant, dramaturgii vor trebui să îndeplinească cîteva condiții: lucrările să fie prezentate în trei exemplare, fiind însoțite și de un motto, împreună cu un plic cu datele personale și de contact ale autorului.

Pînă pe 1 februarie va fi desemnată piesa cîștigătoare, care ulterior va fi editată în colecția Uniunii; va fi premiată în cadrul Galei UNITEM 2017 și propusă spre montare pe scenele teatrelor din țară.

Scopul concursului este dezvoltarea procesului teatral în Moldova, descoperirea noilor piese dramaturgice ale autorilor autohtoni și promovarea dramaturgiei contemporane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав