Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Moldova, Ucraina şi România intensifică eforturile pentru a nu admite contrabanda de ţigarete

23 sep. 2016,, 08:45   Societate
2752 0
Молдова, Украина и Румыния активизируют усилия по недопущению контрабанды сигарет в ЕС
Foto: mail.ru

Republica Moldova, Ucraina şi România vor desfăşura operaţiuni comune în vederea combaterii traficului ilicit cu ţigarete, pentru a securiza frontiera de est a Uniunii Europene.


Operaţiunile vamale comune au început la 15 septembrie şi în decurs de numai cinci zile au fost capturate în total 342.980 ţigarete de la persoane care încercau să le introducă ilegal în spaţiul UE.

La Chişinău s-a desfăşurat o întrevedere a directorului SV, Vitalie Vrabie, cu vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi coordonatorul al Direcţiei Generale a Vămilor din România, Dorel Fronea, şi preşedinte adjunct interimar al Serviciului Fiscal de Stat din Ucraina, Miroslav Prodan. La reuniune a participat şi drectorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), Giovani Kessler.

Kessler a declarat că "operaţiunile vamale comune, precum cele pe care le desfăşoară România, Moldova şi Ucraina, sînt esenţiale pentru combaterea traficului ilegal si dezmembrarea reţelelor infracţionale".

Potrivit lui, "operaţiunile sînt un exemplu de bune practici, unde state membre ale Uniunii Europene lucrează mână în mînă cu ţări terţe, pentru interesul comun şi prin acţiuni coordonate".

"Prin astfel de activităţi comune putem reuşi sa securizăm frontiera de Est a Uniunii Europene si sa o facem mai puţin permeabilă la contrabandă, protejînd astfel interesele financiare ale cetăţenilor europeni", a spus el.

Vitalie Vrabie şi-a exprimat convingerea că "acest format de colaborare şi interacţiune va spori semnificativ ponderea realizărilor obţinute prin eforturi comune, iar în consecinţă, diminuarea fenomenului infracţionalităţii transfrontaliere în regiune, în special în domeniul traficului ilicit cu produse din tutungerie".

"Întîlnirea de astăzi reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor transfrontaliere între cele trei ţări, iar prezenţa conducerii OLAF la frontiera Uniunii Europene înseamnă un puternic semnal în vederea eficientizării combaterii traficului ilicit, a securizării frontierelor şi a apărării intereselor financiare ale Uniunii Europene", a subliniat Dorel Fronea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?