X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

În curînd ANRE va aproba noile tarife la energia termică

14 sep. 2016,, 09:30   Societate
4198 2
Стало известно, когда НАРЭ утвердит новые тарифы на тепло
Foto: gagauzinfo.md

Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va susține vineri, 16 septembrie curent, o ședință publică pentru examinarea proiectului de aprobare a tarifelor noi la producerea și distribuția energiei termice livrate consumatorilor de S.A. „Termoelectrica”, relatează NOI.md.


Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, la ședință, care va avea loc vineri, de la ora 14:00, sînt invitați responsabilii din cadrul S.A. „Termoelectrica”, reprezentanții structurilor de stat şi organizaţiilor neguvernamentale interesate, experții în domeniul energeticii, jurnaliştii și alte persoane interesate.

După cum s-a comunicat anterior, marți, 13 septembrie, ANRE a organizat o ședință pentru audieri publice pe marginea cererii primite de la S.A. „Termoelectrica” cu solicitarea majorării tarifelor la energia termică pentru locuitorii municipiului Chișinău și a argumentelor acesteia privind noile tarife.

S.A. „Termoelectrica” optează pentru majorarea tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor cu 27,4 la sută, pînă la 1257,38 lei/Gcal.

S.A. „Termoelectrica” a fost creată în iunie 2015 ca rezultat al procesului de reorganizare a trei entităţi existente anterior – S.A. „Termocom”, S.A. „CET-1” și S.A. „CET-2”.

Ultima ajustare a tarifelor pentru producerea energiei termice de către S.A. „CET-1” și S.A.„CET-2” și a tarifului pentru livrarea agentului termic de către – S.A. „Termocom” a fost operată de ANRE în octombrie 2011.

Ieri reprezentanții ANRE au declarat că regulatorul energetic va majora tarifele la energia termică pentru consumatorii de la Chișinău, dar această majorare, cel mai probabil, nu va fi atît de semnificativă precum a solicitat SA „Termoelectrica”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав