X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Agricultorii bat alarma

13 sep. 2016,, 11:25   Societate
2571 0

Foto: noi.md

Deși la începutul verii se părea că roadele din anul curent vor fi bogate, totuși realitatea este alta.


Agricultorii bat iar alarma și spun că recolta va fi mult sub așteptările lor, relatează NOI.md.

„Sectorul din nou este afectat de secetă. În ultimele trei luni am avut o insuficiență acută de precipitații, practic în toate raioanele. Recolta de floarea soarelui, porumb, sfeclă de zahăr și soia va fi mult sub așteptările fermierilor”, susține președintele „UniAgroProtect”, Alexandr Slusari.

Potrivit acestuia, în continuare rămîne nerezolvată problema compensațiilor din partea statului, care ar bate pasul în privința măsurilor de protejare a agricultorilor contra acestui fenomen climateric. „Țara așa și nu are o strategie privind folosirea rațională a bazinelor acvatice în scopuri de irigare, adoptată la situația climaterică actuală. Problema irigării din fîntînile arteziene așa și nu a fost rezolvată, deși legea apelor permite acest lucru”, a adăugat Slusari.

Tot el spune că agriculturii nu au nici măcar posibilitatea de a-și asigura într-un mod oarecare recolta, din cauză dezinteresului din partea companiilor de asigurare de a contracta cu fermierii deoarece nu pot primi banii din partea statului încă din toamna anului trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?