X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Meteorologii susțin ca e un caz excepțional. Vezi despre ce e vorba

10 aug. 2016,, 16:25   Societate
11328 0

Foto: headline.kz

În următoarele zile va fi atestată o scădere bruscă a temperaturii în întreaga țară.


Dacă pentru mîine sînt prognozate 30-35˚C, atunci deja în week-end sînt așteptate 22-28˚C. Meteorologii susțin că este un caz excepțional anul acesta, informează NOI.md.

Solicitat de NOI.md, șeful Centrului Prognoze Meteorologice, Ghenadie Roșca, a ținut să menționeze pentru noi că în acest an astfel de scăderi bruște de temperaturi nu au fost înregistrate, iar cele ce vor urma în zilele apropiate vor constitui un caz excepțional.

„În țara noastră,de obicei, vara e călduroasă, iar schimbarea bruscă a temperaturilor se produce din cauza venirii unei mase de aer mult mai rece. Temperaturile din zilele următoare sînt un fenomen excepțional, din cauză că vin mase de aer mai reci nu dinspre vest, ca de obicei, ci dinspre nord-vest”, a declarat Ghenadie Roșca.

„Aceste mase de aer rece care se îndreaptă spre noi vor fi benefice atît pentru populația țării, cît și pentru agricultori, deoarece vom avea ploi. Astfel, sînt așteptate ploi de scurtă durată începînd cu ziua de mîine, iar în zilele următoare - pe timp de noapte”, a adăugat Roșca.

Dar de ploi nu ne vom putea bucura prea mult timp, astfel încît, săptămîna viitoare revin temperaturile ce vor atinge maxime caniculare.

Toamna, se pare că va veni și ea cu vreme frumoasă, deoarece, potrivit meteorologilor, vara a fost mult prea călduroasă și trecerea bruscă la temperaturi tomnatice nu prea va fi posibilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав