Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Petrenco, despre „înscenarea” reținerii lui Șor

30 iun. 2016,, 10:45   Societate
7475 3
Foto: noi.md

Lipsa unor informații despre descinderile în casele și oficiile primarului orașului Orhei și businessmanului Ilan Șor după reținerea lui este oarecum stranie.


Acest lucru ne face să ne gîndim la o înscenare a reținerii politicianului și întreprinzătorului. Opinia aparține președintelui Partidului „Casa Noastră – Moldova” și liderului mișcării „Blocul Roșu”, Grigore Petrenco, care și-a împărtășit viziunea pe rețelele de socializare, relatează NOI.md.

Petrenco face paralelă cu evenimentele care au avut loc după reținerea sa și a grupului de susținători ai săi în septembrie 2015. „După acțiunea noastră de protest din 6 septembrie, toate locuințele noastre și apartamentele rudelor noastre au fost percheziționate, au fost efectuate descinderi la oficiul Partidului, a fost confiscat totul – începînd cu banii și computerele și terminînd cu documentele contabile ale Partidului și tricourile (cu inscripții de critică la adresa vicepreședintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – n.red.). Printre altele, ultimele nici pînă acum nu au fost întoarse”, a comunicat opozantul.

Totodată, potrivit liderului mișcării „Blocul Roșu”, pe posturile de televiziune și în alte mass-media care aparțin lui Plahotniuc nu sînt informații demascatoare despre probele materiale și dovezi „extrem de importante pentru anchetă” ridicate în locuințele și oficiile lui. „Oare anchetatorii nu iau în calcul că la domiciliul și în oficiile lui Șor ar putea fi dovezi, probe materiale care ar scoate la iveală spălarea banilor în proporții deosebit de mari? În aceste cîteva zile de inacțiune a procurorilor, toate dovezile ar putea fi fost demult ascunse. Posibil că acest lucru deja a avut loc”, constată Petrenco.

Precizăm că Ilan Șor a fost reținut în seara zilei de 22 iunie, după audierile la Centrul Național Anticorupție. El are statut de acuzat în cîteva dosare privind escrocherii în proporții deosebit de mari și spălarea banilor.



Vineri, 24 iunie, Judecătoria Buiucani a admis demersurile procurorilor privind plasarea lui Ilan Șor în arest preventiv pe 30 de zile. Drept răspuns la această hotărîre, apărarea a depus un demers la Curtea de Apel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?