X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Președinția CEC va fi preluată de o femeie

27 iun. 2016,, 15:54   Politică
4375 2
Președinția CEC va fi preluată de o femeie
Foto: jurnal.md

Alina Rusu este noul președinte al Comisiei Electorale Centrale.


Decizia a fost luată prin vot secret de noii membri ai instituției în cadrul ședinței astăzi, notează Noi.md.

În favoarea acestei candidaturi s-au pronunțat șase membri CEC. Printre candidaturile propuse pentru funcția de președinte s-au mai regăsit Vladimir Șarban, Sergiu Gurduza și Maxim Lebedinschi. Sergiu Gurduza a refuzat să voteze, argumentînd că procedura de vot a avut loc cu încălcări. Acesta a mai propus ca votul să fie amînat pînă cînd vor fi făcute publice avizele emise de Serviciul de Informații și Securitate în privința fiecărui membru.

„Este necesar să cunoaștem atît noi, cît și societatea rezultatele acestor verificări. În condițiile în care în curînd începe campania electorală, ar fi bine să alegem o conducere obiectivă, imparțială și profesionistă”, a notat Gurduza.

„Avizele SIS sînt toate pozitive, dar cred că ar trebui Parlamentul să le publice, pentru a spulbera speculațiile în acest sens”, a spus în replică fostul președinte CEC Iurie Ciocan.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei a fost aleasă Rodica Ciubotaru, pentru care și-au dat votul cinci membri, iar secretar al CEC a fost desemnat Veaceslav Agrigoroae.

Precizăm că în noua componență a CEC se regăsesc trei actuali membri ai Comisiei – Iurie Ciocan, Andrei Volentir, Vasile Gafton. Printre cei noi se numără Veaceslav Agrigoroae, propus de PD, Rodica Ciubotaru, propusă de PL, Sergiu Gurduza – de PLDM, Maxim Lebedinschi, înaintat de PSRM, și Alina Russu din partea PCRM. Cel de-al nouălea membru, Vladimir Șarban, a fost desemnat de Nicolae Timofti. Cei care au fost membri de partid și-au autosuspendat această calitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?