X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Țările CSI analizează experiența Moldovei în reducerea pierderilor de energie electrică

10 iun. 2016,, 11:30   Economie
5029 2

Страны СНГ изучают опыт Молдовы по снижению потерь электроэнергии
Foto: ria.ru

Țările CSI analizează experiența Moldovei în reducerea pierderilor de energie electrică în rețeaua de transmisie a sistemului energetic.


Acest fapt a fost analizat în cadrul reuniunii a 49-a a Consiliului electroenergetic al CSI, care are loc astăzi la Dușanbe, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Comitetului Executiv al CSI, membrii acestui consiliu vor totaliza rezultatele funcționării sistemelor energetice ale statelor Comunității în perioada de toamnă-iarnă 2015-2016, vor examina chestiuni referitoare la manifestările consacrate aniversării a 25-a CSI, vor analiza experiența Moldovei în vederea reducerii pierderilor de energie electrică în rețeaua de transmisie a sistemului energetic.

În afară de aceasta, conform prevederilor, la ședință vor fi examinate probleme ale tehnicii securității la exploatarea instalațiilor electrice, verificării gradului de pregătire a întreprinderilor ramurii electroenergetice a țărilor CSI de funcționare în perioada de toamnă-iarnă, efectuarea monitorizării aplicării în funcționarea de producție a sistemelor energetice ale țărilor Comunității a actelor tehnice normative în domeniul metrologiei electrice și evidenței energiei electrice.

Vor fi, de asemenea, trasate planurile de acțiuni comune ale Consiliului electroenergetic al CSI și Comisiei Economice și Sociale a ONU pentru Asia și Oceanul Pacific pe anii 2016-2018 și măsurilor Consiliului Electroenergetic al CSI pe anul 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?