X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Episcopul Marchel a îndemnat autoritățile să stopeze propaganda LGBT

31 mai. 2016,, 12:45   Societate
2535 3
Епископ Маркел призвал власти остановить ЛГБТ-пропаганду
Foto: bloknot-moldova.md

Măsurile întreprinse de Guvern și Parlament pentru propaganda minorităților sexuale provoacă revoltă în rîndul slujitorilor Bisericii Ortodoxe din Moldova.


Clericii nu pot permite autorităților să contribuie la propagarea minorităților sexuale în condițiile unei societăți ortodoxe. Declarația aparține episcopului de Bălți și Fălești, Marchel, și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, notează NOI.md.

Episcopul Marchel califică drept revoltător refuzul parlamentarilor de a asculta de îndemnul Mitropolitului Vladimir și a renunța la legea care contravine valorilor creștine. „Cineva a spus că Mitropolitul Vladimir și Biserica cer prea multe. Însă, în ajunul Zilei Internaționale a Protecției Copiilor, aș dori să le amintesc aleșilor poporului că așa noțiuni ca «familia», «mama», «tata», «copilărie», «educația corectă a copiilor» au o legătură strînsă cu tradițiile noastre și cultura educației. Aceste noțiuni reprezintă garantul existenței întregii omeniri și permit consolidarea poporului multinațional al Moldovei”, a declarat Marchel.

Potrivit episcopului de Bălți și Fălești, în cazul Moldovei sînt inadmisibile acțiuni de genul celor care s-au desfășurat pe 22 mai în centrul Chișinăului. „Este revoltător atunci cînd mulțimea care încalcă valorile creștine tradiționale se plimbă fără rușine și frică în inima capitalei. Ei au mărșăluit pe străzile denumite în memoria unor persoane importante pentru noi.

Anul trecut ei au mers pe bulevardul Grigore Vieru – marele nostru poet. Oare asta a meritat poetul nostru național? În acest an ei au fost pe bulevardul Ștefan cel Mare, în pofida enoriașilor care s-au opus. Nu trebuie de manifestat indiferență față de această problemă. Indiferența este cel mai grav flagel al societății, care poate aduce noi neplăceri”, a subliniat Marchel.
Parlamentul a respins în aprilie inițiativa Partidului Socialiștilor de anulare a Legii privind egalitatea șanselor. Mitropolitul Vladimir a declarat în Parlament că susține inițiativa de anulare a acestei legi, care „susține valori străine societății creștine”.

Majoritatea parlamentară și-a argumentat poziția prin faptul că legea respectivă este o condiție necesară pentru integrarea reprezentanților minorităților sexuale în societate. Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a calificat inițiativa socialiștilor drept „încercare de a cîștiga capital politic fals”.

Mai multe ONG-uri s-au pronunțat împotriva desfășurării marșului LGBT, care a avut loc pe 22 mai în centrul Chișinăului. Astfel, reprezentanții Mișcării de Tineret „Voievod” au declarat că marșul LGBT „sfidează moralitatea, tradițiile și valorile creștine ale Moldovei” .
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?