X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Guvernul a aprobat un proiect care va fortifica independența ANRE

26 mai. 2016,, 09:20   Economie
4313 0
Новый закон об энергетике укрепит независимость НАРЭ
Foto: moldpres.md

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi proiectul noii legi cu privire la energetică.


Documentul vine să fortifice independenţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), instituind totodată norme mai transparente de activitate a instituţiei.

Documentul stabilește procedura de aplicare de ANRE a sancţiunilor financiare pentru încălcările înregistrare, precum şi normele de asigurare a dreptului întreprinderilor energetice de a se apăra şi evita eventualele abuzuri din partea organului de reglementare.

Legea cu privire la energetică în redacţie nouă modifică şi procedura de numire în funcţie a directorilor Consiliului de administraţie. Conform noilor prevederi, aceştia vor fi numiţi în baza unui concurs public şi transparent, organizat de Parlament şi selectaţi pe principii de profesionalism. De asemenea, bugetul Agenţiei va fi aprobat de Consiliul de administraţie, care va informa ulterior Parlamentul despre decizia luată şi îl va supune controlului din partea Curţii de Conturi.

Noul act legislativ asigură cadrul juridic necesar organizării, reglementării şi funcţionării eficiente a sectoarelor energetice şi creează condiţii optime pentru aprovizionarea Republicii Moldova cu energie şi resurse energetice calitative.

Sub incidenţa Legii cu privire la energetică cad sectoarele energiei electrice, gazelor naturale, energiei termice şi produselor petroliere.

Documentul urmează să fie remis Parlamentului pentru examinare şi adoptare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?