Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip: Cifra organelor de control va fi redusă de la 69 la 10

25 mai. 2016,, 08:45   Societate
3852 4
Filip: Cifra organelor de control va fi redusă de la 69 la 10
Foto: gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat "fermitatea Guvernului de a continua reformele".


Șeful executivului a făcut declarația marţi, la întrevederea cu reprezentanţii mediului de afaceri – membrii Camerei de Comerţ Americane din Republica Moldova, ai Asociaţiei Businessului European şi ai Asociaţiei Investitorilor Străini.

„Acest guvern are voinţă multă, este determinat să facă reforme, totodată, valorile după care ne conducem creează premisele necesare pentru a avea transparenţă în activitate şi discuţii sincere cu societatea. Cît ţine de viziuni, vreau să vă spun că scopul nostru final sau Proiectul de ţară este ca cetăţenii Republicii Moldova să trăiască bine, aici, acasă, într-o ţară construită în baza valorilor europene. Doar în aşa mod se poate crea un mediu favorabil pentru toţi", a declarat Filip.

Premierul a vorbit despre agenda reformelor preconizate de Guvern şi paşii concreţi de realizare a acesteia pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri. Şeful Guvernului s-a referit la reformele din sectorul financiar-bancar, sistemul judiciar şi combaterea corupţiei, reglementarea activităţii de întreprinzător. "Pînă la ora actuală, au fost elaborate mai multe amendamente legislative, care au ca scop crearea transparenţei şi previzibilităţii controalelor de stat. Totodată, începînd cu anul viitor, vom reduce numărul instituţiilor cu funcţii de control, astfel ca, din 69, în prezent să avem numai 10 entităţi abilitate să efectueze controale şi 4 regulatori naţionali", a subliniat Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?