X 
Cutremure stiri: 500

Un moldovean a poziționat echipa „Rostov” printre lideri ai Campionatului Rusiei la fotbal (VIDEO)

18 apr. 2016,, 13:15   Sport
4592 0
Молдаванин вывел «Ростов» в лидеры чемпионата России по футболу (ВИДЕО)
Foto: championat.com

Pe 17 aprilie moldoveanul Alexandru Gațcan care joacă pentru clubul de fotbal „Rostov” din Rusia a înscris golul victoriei în poarta echipei „Kubani”.


Alexandru Gațcan, născut la Chișinău în 1984, s-a făcut remarcat în minutul 81. Jucătorul cu cetățenia moldovenească și rusă a poziționat formația sa printre lideri ai Campionatul Rusiei la fotbal, pînă la finalizarea căruia a rămas puțin mai mult de o lună, relatează NOI.md.

Gațcan (imaginea nr. 84) este, de asemenea, căpitanul Clubului „Rostov” și cu siguranță va ajunge în tabelul nominal pentru participare la meciurile echipei sale. Meciul care a avut loc la Krasnodar pe 17 aprilie a fost pentru Gațcan și echipa sa unul deosebit, deoarece i-a permis formației „Rostov” în caz de victorie să ajungă pe primul loc și să devanseze astfel de giganți ai fotbalului rusesc, precum ȚSKA Moscova și „Zenit” (Sankt-Petersburg).

În meciul cu „Kubani” tabela de marcaj a indicat scor nul pînă la sfîrșitul lui, dar conaționalul nostru a schimbat momentan situația de pe teren. Totul a început de la mișcarea mijlocașului din Mali al formației „Rostov”, Moussa Doumbia, care a șutat din dreapta spre bara apropiată. Acolo se afla un alt jucător al Clubului „Rostov”, Dmitri Poloz, care a preluat mingea de la coleg și cu o simplă atingere a marcat în poarta clubului de la Krasnodar. Portarul echipei „Kubani” ar fi salvat situația, dar alături se afla Alexandru Gațcan, care de la șase metri, fără nici o șansă pentru portar, a trimis mingea direct sub bară. Golul, înscris de moldoveanul în minutul 81, a fost singurul pînă la finalul disputei.

Alexandru Gațcan nu prima dată în acest an a marcat un gol pentru clubul său. La începutul lunii martie, singurul gol înscris de el într-un meci împotriva echipei „Krîlia Sovetov” de la Samara, de asemenea, a poziționat echipa sa pe primul loc al campionatului.

Gațcan s-a transferat la formația „Rostov” în 2008. În actualul sezon el a marcat în componența ei două goluri. În total, timp de opt ani de joacă pentru formația de la Rostov-pe-Don el a marcat 12 goluri în 183 de partide.
Datorită acestei victorii Clubul de fotbal „Rostov” a urcat pe primul loc în tabelul Campionatului Rusiei la fotbal. Echipa lui Alexandru Gațcan a devansat cu două puncte formația „Zenit” de la Sankt-Petersburg și cu un punct - ȚSKA Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав