X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Percheziții la sediul Moldovatransgaz

26 feb. 2016,, 10:06   Societate
3116 0
В
Foto: publika.md
(UPDATE 09:47) Procuroul Vitalie Busuioc a oferit detalii în cazul perchezițiilor de la sediul Moldovatransgaz:

"Perchezițiile țin de cauze penale privind factorii de decizie de la Moldovatransgaz. Au fost pornite două urmările penale pentru spălare de bani, scrochezrii și delapidări în sume destul de mari și pentru crearea de documente false. În total, aceste acțiuni au adus prejudicii la bugetul statului în valoare de 10 milioane de lei din cauza neachitărilor de TVA și de 50 de milioane în urma creării schemei infracționale prin contractele false.

În total au loc 25 de percheziții la întreprinderi fondate de Moldovagaz, la persoane juridice și persoane fizice, și la o persoană care deține funcția de membru a consiliului. Astfel în cele două urmări penale sunt vizate 13 persoane".

Potrivit procurorului Busuioc, în perioada 2011 - 2015, persoane de vârf din conducere Moldovagaz împreună cu alte persoane și agenți economici au creat o schema infracțională, prin care au fost mimate licitații sau întocmite contracte false.

"Specific este că ca urmare a încheierii acestor tranzacții, o parte din lucrări erau livrate de către întreprinderi fantome, astfel cauzându-se neachitarea tva, acești agenți economici erau declarați delicvenți de către Fisc. La aceeași indicație a persoanei din consiliul de administrație, la o întreprindere a Moldovagaz, conducătorul acesteia a încheiat anumite tranzacții fictive în urma căruia agentul economic a încercat dobândirea activelor acestei întreprinderi", a mai spus Busuioc.

Busuioc a mai menționat că aceste percheziții au legătură cu cele desfărșurate acum patru luni la sediul Moldova Gaz şi acasă la președintele companiei, Alexandr Gusev. Acţiunile de urmărire penală au avut loc în cadrul a două cauze penale, iniţiate pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu, spălării de bani şi practicării ilegale a ativităţii de întreprinzător.

Actualmente, potrivit procurorului, președintele companiei Moldovagaz, Alexandr Gusev, nu se află în Moldova.

(07:39) Percheziţii la MoldovaTransgaz. Ofiţerii de la Investigarea Fraudelor Economice au descins în această dimineaţă în sediul companiei.

Ofițerii caută probe în cadrul unui dosar penal.

Nici polițiștii și nici angajații companiei nu au oferit mai multe detalii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?