Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Guvernul a refuzat să-i ajute pe bolnavii de tuberculoză și SIDA

24 feb. 2016,, 18:25   Societate
4142 4
Правительство отказало в помощи больным туберкулёзом и СПИДом
Foto: mail.ru
Guvernul a respins sesizarea deputatului Valentina Buliga cu privire la alocarea unor îndemnizații sociale persoanelor cu nevoi speciale, invaliditatea cărora nu a fost confirmată oficial. Decizia a fost luată la ședința Cabinetului de miniștri din 24 februarie, informează NOI.md.

În categoria persoanelor social vulnerabile au fost incluși bolnavii de tuberculoză, SIDA și maladii oncologice. Potrivit estimărilor deputatului PDM Valentina Buliga, pentru acordarea unui ajutor suplimentar bolnavilor, invaliditatea cărora nu a fost confirmată în instituțiile medicale, este necesar de 26 de milioane de lei anual.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, a menționat în cadrul ședinței Guvernului că în buget nu au fost prevăzuți bani pentru a putea aproba proiectul propus, de aceea documentul va fi respins. Premierul Pavel Filip a fost de acord cu ministrul de profil: „În acest moment nu putem susține această inițiativă. Vom reveni la ea atunci cînd vom acumula în buget mijloacele necesare”, a conchis șeful Executivului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?