X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova va fi intensificat controlul asupra producerii alcoolului

15 ian. 2016,, 10:30   Economie
869 0
В Молдове ужесточат контроль за производством алкоголя
Foto: gagauzinfo.md
În Moldova va fi intensificat controlul asupra producerii alcoolului. Acest fapt este prevăzut în Regulamentul privind organizarea și funcționarea Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Producției Alcoolice, structurii și efectivului-limită ale acestuia, aprobat de Guvern, informează NOI.md.

Documentul reglementează misiunea, funcțiile de bază, atribuțiile principale și drepturile generale ale Inspectoratului. Se prevede că principala obligație de care se va ghida instituția va consta în inițierea și supravegherea tehnologiilor folosite la fabricarea alcoolului etilic, producției alcoolice, produselor vitivinicole și a berii.

Fiind în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Inspectoratul va verifica, prin controale planificate și inopinate, dacă producătorii de băuturi alcoolice respectă normele de păstrare, etichetare și marcare a produselor etilice, de vin și bere. Inspectoratul va avea și obligația de a supraveghea producerea vinurilor cu denumiri geografice și ale localităților de origine a mărfurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?